Järlinden - här ska vi bo

Bygga hus

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilket hus vi skall bygga på vår tomt. Huset heter "Järlinden" och tillverkas av Bra Hus. Val av husmodell och tillverkare har vållat oss en hel del huvudbry och vi har besökt ett flertal försäljare som finns representerade här på orten (att det finns en representant här på orten har för oss varit en viktigt faktor). Det vi har vetat från allra första början är att vi helst önskar oss ett hus i funkisstil/modern stil med öppen planlösning och mycket ljusinsläpp. 

Det som fällde avgörandet att det nu blir "Järlinden" från Bra Hus har mest att göra med det bemötande vi fått av försäljaren och att vi kan få vara delaktiga i processen exakt hur mycket vi vill och önskar. Vi upplever att Bra Hus har varit mycket tillmötesgående och flexibla gentemot oss som köpare och vad det gäller våra önskemål.

Så här ser husets fram - och baksida ut (orginalbilder är hämtade från Bra Hus hemsida http://www.brahus.se/):

Framsida Järlinden
Baksida Järlinden

Och nej - vi kommer nog inte att måla huset mingrönt! Det vi däremot kommer att göra är att "funkis-styla" det ännu mer genom val av panel, fönster, entrédörr och så vidare. Vi har också funderat på att rita om entrén.

Här kommer bilder på planlösning för huset två plan:

Planlösning vån 1
Planslösning vån 2

Tidigare har det här med husbygget känts så fjärran och nästan overkligt. Men nu när vi valt hus och i dagarna (i stort sett) skall skriva alla papper så börjar det långsamt gå upp för mig att det faktiskt är verkligt. Så underbart spännande denna resa mot vårt alldeles egna hus kommer att bli och att få se det växa fram!

Mvh PysselLotta (snart husägare!)

Kommentarer
Postat av: Marie

Spännande med nytt hus, vi håller också på att bygga :o)

2007-01-14 @ 22:32:11
URL: http://www.gladers.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0