1 år, nya fynd & TAGEN!

Snart fyller vår lilla ögonsten Nils ett år! Han var planerad att komma redan den 23 augusti ifjol men han drog ut på det hela och såg inte dagens ljus förrän den 8 september klockan 14,02. När han föddes var han 50 cm lång och vägde 3350 gram och i mina ögon den underbaraste lilla varelse i världen. Det här första året har gått precis så fort som alla säger att det gör och jag kan nästan inte förstå att han nu fyller 1 år!

Nils 1 år

Vi har tänkt oss två kalas för vår lilla grabb, ett med farmor och farfar och våra andra nära och kära här i Östersund och sedan ett hos mormor och morfar. Gammelmormor och gammelfarmor bor båda två i Härjedalen och det börjar bli lite för jobbigt för dem att ge sig ut på längre resor så därför ordnar vi ett kalas där också. Har hittills shoppat två födelsedagspresenter till Nils, båda två från Barnplatsen som är en internetbutik som visade sig ha ypperlig kundservice och snabba leveranser, en Sack´n Seat (en barnstol man alltid kan ha med sig) och en docka från Rubens barn. Dockan heter "Cosmos" och är så mjuk och go, är 36 cm och väger 450 gram. Rubens barn-dockorna såg jag för första gången hemma på en butik i Härjedalen och blev bara förälskad i dem och visst är Cosmos lite lik Nils?!

Nu var det länge sedan jag skrev någonting om nya pysselfynd, men jag har faktiskt inte handlat så mycket under sommaren (tro det eller ej:)), men underbara PysselRutan kikade förbi en kväll med en vacker ask med underbara Primablommor som tack för hjälpen med bloggen. Sedan så har jag faktiskt investerat i en Tote Ally Cool förvaringsväska i färgen Pink Camo och jag bara ällllllskar den! Sist men inte minst så måste jag ju också bekänna att jag köpt ett nytt/till alfabet till min QuicKutz-tång - Katie mini. Kände att det var nu eller aldrig när jag fann det inne på Scraphönans webshop eftersom det blev "retired" tidigare i år.

Nytt

Avslutningsvis måste jag berätta att jag blivit TAGEN av Sara, Maras hobby - tack för det! Tur att hon redan blivit tagen så att hon kan berätta hur jag ska göra nu :) Passa på att kika in på Saras blogg på länken ovan - det är verkligen en fröjd för ögat att titta på hennes vackra kort. Korten Sara skapar har alltid härliga färger, finurliga detaljer och hon hr nytänkande vad det gäller kortens upplägg tycker jag!

Tagen

Kramar från PysselLotta

DrNina utmanar på Pyssel.net

Anmälde mig för en tid sedan till min andra utmaning någonsin, och denna gång var det drNina inne på forumet pyssel.net som startade den och så här löd utmaningen:

Jag skickar ett materialkit till nästa person på listan som då ska skapa ett alster av det jag skickat MEN jag ska behålla en likadan uppsättning själv så att även jag gör ett kort/en LO av samma material.
I kitet ska även ingå en utmaning, kan vara dekoration, teknik, skiss eller vad som, och denna utamaning gäller även för mig som skickar.

Utöver det som ingår i kitet får man använda:

Cardstock
Limprodukter
Färgläggningsprodukter
"Vanliga" verktyg: punchar, skärmallar, skärmaskin mm
Något att producera text med, alltså stansverktyg, rub-ons, stickers (eller vad det nu kan vara) men alltså bara text, inte som dekorationer!
samt 2 valfria tillägg.

Observera att det blir två utmaningar att göra; dels sin egen, som man skickar iväg till personen efter sig på listan, dels den man får från personen ovanför sig.


Jag fick detta materailkit från "ele":

Material

Så här blev resultatet - nämnas skall också att jag lade till egen cardstock, stämpeln är ett eget val liksom ramen bakom bruparet. Sen fuskade jag dit ett tredje tillägg också ... de två rosa banden som sticker ut på sidorna ...

Brudpar i brunt2

Det blev, tycker jag sjäv iallfall, ett annorlunda kort än det jag normalt "brukar" göra - men det är ju det som är tjusningen med utmaningar och skisstävlingar att just testa något nytt! Detta kort ska eventuellt skickas norrut till en nygift tjej - om inte pysselsuget sätter in ikväll och jag får för mig att göra ett bröllopskort till.

God natt och sov så gott alla ni andra nattugglor :)

Kram PysselLotta


Skottland 2005

Sommaren 2004 bilade jag och K runt i Skottland under två fantastiska veckor. K arbetade under en period i Inverness och när arbetet var slutfört reste jag över och vi påbörjade vår upptäcktsresa runt the highlands of Scotland. Tänkte att jag skulle visa några foton som jag tog (och K)- eftersom jag är inne i en fotostimm just nu:

Ring of Brodgar

Ring of Brodgar (även Brodgar) är en förhistorisk stencirkel på ön Mainland i den skotska ögruppen Orkneyöarna. Stencirkeln har likheter med Stonehenge i England. Stencirkeln står på en höjd mellan insjöarna Stenness och Harray. Cenret för cirkeln grävdes aldrig ut av arkeologer och har därför aldrig blivit vetenskapligt daterat. Man antar att stencirkeln restes runt 2 500 år före Kristus, många år före Stonehenge och andra förhistoriska monument på det brittiska öarna och Europa.

Slott


Här ser ni mig uppflugen i en ruin någonstans i sydvästra Skottland - K är fotograf.


Slott 2

Ett av många slott vi besökte; Dunrobin Castle.


Jag börjar med dessa tre bilder, men ska rota i gömmorna efter fler. Älskar att titta på foton från resan - det är nästan svårt att ta in att jag varit där och sett allt som fotografierna vittnar om. Naturen, färgerna och kontrasterna -allt var så mäktigt!

Kram PysselLotta

Fotopremiär

Jag har aldrig tidigare laddat upp något foto som jag själv tagit här i min blogg. Men inspirerad av min kära syster som är en flitig och duktig fotograf så tog jag detta foto på Gammelgården i Sveg. Där har de återskapat en skolsal från tidigt 1900-tal och jag har tagit fotot utifrån genom rutan:

Jordglob

Ser ni något speciellt med fotot? Jag gillar fotot mycket och den rätta atmosfären i fotografiet kom fram ännu mer när jag omvandlade det till svartvitt i Photoshop tycker jag.

Nej, nu SKA jag gå och krypa ner ... fastnade bara i PS ... :)

Kram PysselLotta

Designer av bloggar

Denna vecka har jag varit flitigt anlitad som designer av mina vänners bloggar.  Jag började med min egen för att damma av kunskaperna i Potoshop och resultatet ser ni ovan, och här är de andra tre (klicka på respektive "logga" så hamnar ni på den bloggen!!!):

Saras

Rutans

Annas

Jag hoppas att de alla tre är nöjda med sina "nya" bloggar, jag kan ju inte säga att jag är någon väldig fena på PS men ROLIGT i massor är det att leka och testa sig fram! Nu återstår att kika lite på färger på rubriker osv på respektive sida så skall det vara klart sedan. Nu har jag suttit uppe och skrotat alldeles för länge igen ... så nu skall jag snabbt i säng.

God natt!
Kram PysselLotta

Födelesdagar och ny bloggare

Vill börja med att tipsa om en alldeles nystartad blogg: pysselrutan.blogg.se - sambons kusin är ett kortmakeriproffs som nu äntligen skall dela med sig till oss andra sina underbara kortmakerialster!

Har pysslat ihop två födelsedagskort denna vecka, två kort men samma upplägg. Upplägget hittade jag inspiration till inne på Scrappiz. Det här kortet har vi skickat till kusin Marlené som fyller 13 år denna vecka:
[Papper: Bazill, Crate Paper Övrigt: Stämpel från hÄnglar&stÄnglar]
Marlene 13 ar
Kort numer två uppvaktade vi Nils bästis Victor med på hans allra första födelsedag! Sedan valde Nils ut ett tågset (my first set) från Brio som födelsedagspresent.
[Papper: Bazill, Crate Paper Övrigt: Stämpel från hÄnglar&stÄnglar]
Victor 1 ar
Så här såg det tuffa tågsetet ut:

Squiddo

Hoppas att du får en alldeles underbar födelsedag Victor med massor av tårta och roliga paket!

Nu väntar sängen, god natt och sov så gott.

Kram PysselLotta

Lika men olika

Har gjort klart kort nummer två för kvällen och laddar upp det på en gång! Det som dock är lite trist när man scannar in korten är att det inte syns hur korten är uppbyggda (lager/3D) - tror att jag ska ta en bild från sidan nästa gång också för att visa hur jag menar.

Gra magnoliaflicka
God natt!

Kram PysselLotta

Nytt kort och bilder från marknaden

Har pysslat ihop ett nytt kort sedan sist, ett vääääääligt rosa/cerise kort måste jag säga. Det roliga är att jag vill pyssla hela tiden, får abstinens om jag måste skiljas från mina pysselsaker allt för länge. Men snart, mycket snart skall jag och S på en spännande mässa och då kommer vi nog få titta och shoppa så mycket pyssel så att vi blir nöjda ... ett litet tag iallfall!

[Papper: Bazill, Basic Grey  Dekorationer: Organzaband, vit spets, tags och stor blomma stansade med Revolution Övrigt: Stämplar från Eat cake graphics (björkar) och Magnolia]
Rosa blommagnolia
Den ljuvliga stämpeln med björkarna från Eat cake graphics införskaffade jag i Bräcke hos The Rubber Room när jag och svägerskan A tog en liten tur dit förra veckan.

Sedan har jag satt samman några foton från marknaden i Böle där Sara och jag gjorde vår försäljningsdebut med våra kort:

Marknadscollage
Det var en jättemysig dag och visst ser det ut som om grabbarna trivdes!? På fotot längst ned till vänster ser ni Sara sitta och sälja några kort!

Nu skall jag förflytta mig till pysselhöran igen.

Kram PysselLotta

En förkyld hälsning

Nu är vi hemkomna gott och väl från vår semester vid havet. Vi hyrde en stuga i Långvind, Hälsningland (mellan Hudik och Söderhamn) och hade en härlig och avslappnande vecka där tillsammans med S och hennes familj. Trist nog så åkte alla vi på en rejäl förkylning och det är egentligen inte förrän idag jag känner mig rätt skaplig och därför tänkte jag nu lämna ett litet livstecken här i bloggen också. Har laddat upp ett nygammaltkort som jag lade siste handen vid igår:En son
Detta kort skall jag skicka till en "gammal" arbetskamrat från Vilhelmina som fick en liten son den 18 juli - STORT GRATTIS A!

Kram och god natt!

PysselLotta


RSS 2.0