Önskelista (Pyssel.net)

Uppdaterad ÖNSKELISTA (uppdaterad 20070629)

PAPPER
- Bazzill i alla färger (dock ej "Bling")
- Mönstrade papper och favorit numero uno just nu är Crate Paper!

STÄMPLAR
- "gamla" hÄnglastämplar (kommer lista/förslag på vilka)
- Magnolia (kommer lista/förslag på vilka)
- Stämplar från Eat cake graphics
- Alfabetsstämplar
- Bakgrundsstämplar
- Fotostämplar
- Annorlunda stämplar som blir en utmaning att använda!

DEKORATIONER
- Fina band och spetsar
- Fina knappar i olika färger och former
- Brads och eylets i olika färger och former
- Blommor från Prima (gärna hydrangea och stora blommor)
- Användbara och dekorativa pärlor (som passar till kortmakeri)

DIES TILL QK
Till tången:
- Hingies mini RS-0296
- Knappar RS-0139
- Knapp RS-0510
- Buttons (Square) RS-0309
- Spool RS-0502
- Circles RS-0261
- Belt Loop RS-0512
- Button Tab RS-0672
- Tag (Square charm) RS-0618
- Tag (Circle Charm) RS-0619
- Flower Bouquet KS-0763
- Grass RS-0024
- Flower KS-0701
- Flower (pointed) RS-0767
- Stork KS-0667
- Butterfly KS-0172
- Zoo Animals Die Set

VERKTYG
- En CUTTLEBUG :) skulle gärna få flytta hem till mig ...
- Fiskars ShapeCutter Plus
- Skärmallar till Fiskars ShapeCutter
- Fiskars Cirkelstans Antique Elegance (inspirerad av asamias underbara alster!)
- Fiskars Kantstans Soluppgång
- Punch Retro Flower (alla storlekar)
- Hörnstans (rund)
- En pincett till små pyssel
- Folkheartpunch (största!)

ANNAT
- TOTE-ALLY COOL 2 (Vill ha, ha, ha!)
- 3D Lack (jag är storkonsument!)
- EZ foam (går alltid åt!)
- Embossdyna (stor cleardyna)
- Scrappy glue
- Fler ProMarker (sk Manga) pennor (kommer lista/förslag på vilka)
- Genomskinlig krympplast
- Tidningar och böcker om kortmakeri (svenska och utländska)
- Akvarellfärger på tub (inspirerad av underbara Paradises verk!)
- KomfyKutz (pink)

Scrapsttil: Ser mig själv fortfarande nybörjare i kortmakerivärlden (började i september 2006) så jag har nog inte någon utpräglad scrapstil ännu, prövar mig fortfarande fram
Gillar: Gillar de flesta färger men de får gärna vara lite dämpade
Inte så förtjust i: Stickers, paljetter, utstansat
Pysslar med: Kortmakeri, bygger hus!, lilla älskade sonen, läser och bloggar
Övrigt: Har inget badkar just nu (men det blir det i huset!), dricker gärna te och kaffe och då gärna i goda vänners lag!

image86
Bilden är lånad från http://www.allmymemories.com/

Mvh PysselLotta

Svårt att sova

Nu är det så där tokigt med mig igen - jag KAN INTE SOVA ... eller rättare sagt så är problemet att komma till ro och somna in. Nils håller på att få ytterligare två tänder, två upptill, så han har ätit och mått dåligt och därtill sovit oroligt i cirka en veckas tid nu - så det kanske är det som oroar mig?!

Har iof hunnit pyssla en del dessa sena kvällar som det blivit och även surfat runt efter pysselinspiration, men ändå ... Har surfat runt en hel del inför Papperskraftsmässan i Leksand som jag och syster yster skall åka på nu på lördag, framförallt har jag letat runt för att få en tjuvkik på de utlovade nya hÄnglarna som skall släppas där (och här finns några av de nya stämplarna från hÄnglar och stÄnglar: http://hanglar.blogg.se/)!

Jag och Nils är för övrigt och hälsar på mina föräldrar då K fortfarande är i Skottland och arbetar. Han åkte den 7 juni och kommer hem igen den 9 juli och vi längtar jättemycket efter honom. När K kommer hem så har vi tänkt oss en liten semestertur och jag framförde önskningen om att hyra en stuga vid havet i trakterna kring glada Hudik, så ikväll har jag surfat runt på blocket på jakt efter en mysig stuga. Och visst låter detta underbart: "Sjöbod uthyres i pittoreskt fiskeläge ca 4 mil N Hudiksvall. Fullt inredd och med vatten, el, VC, dusch, tvättmaskin, torktumlare, micro, diskmaskin, TV, DVD, golvvärme, öppen spis etc. Terassdörr från köket direkt ut på bryggan. "

Sjobod
Bilden är låndad från www.hudiksvall.se

Så nu sitter jag här och drömmer om att vakna upp i "vår" lilla sjöbod och att brygga mig en kopp gott kaffe för att sedan avnjuta den på en saltstänkt terass med utsikt över ett otorligt blått glittrande hav :) (Hur tänkte jag när jag bosatte mig i norrlands inland?!) Hoppas att vi får sällskap/besök i sjöboden av Sara med familj också och då ska vi två passa på att ta oss en tur till Sundsvall för lite shopping och företagsspionage :)

Nu ser jag att klockan med råge passerat midnatt så jag bör nog göra ett försök att sova nu, god natt mina vänner!

Kram PysselLotta

Ingen vånda längre

Alternativ TVÅ-ETT

Tänk vad jag ritat, vridit och vänt och testat mig fram till olika kökslösningar och alternativ. Och oj, så underbart skönt det känns nu när beslutet är taget! Fast det som är det roliga i det hela är att man kan säga att vi gått tillbaka till det allra, allra första köket som vi fastnade för från HTH - nämligen en lucka som heter VIT KVADRAT. Hur vi kom in på villospåret DESIGN EK (som visas i inlägget nedan) vet jag inte riktigt, men den fanns som visningskök hos HTH och den imponerade på oss när vi såg den då. Vit kvadrat fanns däremot inte så det kanske var därför som den föll i glömska för oss. Men hur som helst nu när vi funderat och dammat av vår gamla favorit så känner vi att Vit kvadrat är en lucka som vi inte kommer att tröttna på i längden, den är klassisk och stilren. Nedan har jag lånat en bild från Marbodal som visar en mycket snarlik lucka som de har (HTH hade ingen bra bild på just denna lucka på sin hemsida) som visar hur vi tänkt oss, lovar att återkomma med en 3D-bild över vårt kök också:

Form Vit Marbodal

Så rätt det känns och visst är den tjusig?!

Mvh PysselLotta


Köksvånda ...

Alternativ ETT

Nu var det längesedan som jag uppdaterade något i kategorin "Bygga hus" och hur vårt husbygge fortskrider. Vi skickade in den slutgiltiga leveransbeställningen i slutet av förra månaden och själva huset/byggsatsen kommer att levereras till oss vecka 41. Vi har dock lite pyssel kvar att göra, och det är inte så lite heller ... och det är att också "slutgiltigt" spika vilket kök vi vill ha och hur vi vill ha det. Köket levereras av HTH. Här kommer det förslag som vi just nu grunnar över, och vi tar gärna emot lite feedback för vi har nog stirrat oss blinda på kök för flera år framöver känns det som :) Bilderna stämmer dock inte till 100% med hur vi tänkt oss: vi har valt VITA gavlar och socklar och en mörkare bänkskiva i granit.

Kitchen 1

Kitchen 2

Sedan har vi beställt sockellådor också, har hört att de är kanonbra att gömma allt möjligt i och förvaringsutrymme känns det som om man aldrig kan ha för mycket av (för vart kommer alla grejjer ifrån :))

Mvh PysselLotta

Inspiration

Inspiration juni

Detta inspirerar mig just nu: Ingrid Roth och Anne Geddes. Jag kan bara inte se mig mätt på de underbara små liven som Anne Geddes fotograferar. Ingrid Roths verk var jag senast i helgen och beundrade på Galleri Blå Lampan, Persåsen som ligger i Oviken. Vitt skilda sätt att skapa, dock båda i världsklass, och för mig så förmedlar dessa två enormt mycket "feel good" känsla!

Mvh PysselLotta

Marknadsdebut

Det blev försäljningssuccé :)

Vi fick en underbart härlig marknadsdag i Litsböle förra lördagen Sara, V, J, Nils och jag. Underbart väder, lite gott i picknickkorgen, härlig stämning, underhållning och faktiskt många besökare - allt man kan önska sig med andra ord! Vi fick en del kort sålda men det var egentligen dagen som helhet som bara blev så bra och mysig. Nu kör vi så att det ryker, eller hur Sara!?

Till marknaden så lyste flitens lampa både här hos mig och hos Sara, och Sara vann antalet kort med hästlängder ... jag hade lyckats få ihop si så där ett tjugotal. Här är två kort som jag inte visat upp här ännu som jag pysslade ihop kvällarna innan vår marknadsdebut:

Blått juni

Rött juni

Jag lovar att ladda upp lite foton vad det lider. Är precis hemkommer från Vilhelmina idag och jag ska rapportera från mitt besök där framöver också.  OCH så har jag ju kvar att rapportera om shoppingorgien hos Scraphuset också ... :)

God natt och sov nu så gott.

Mvh PysselLotta

RSS 2.0