BRUNKULLAN Scrap & Card - REAR!

image143

Tidigare ikväll invigde vi den fysiska butiken här i Östersund och vi vill tacka alla som kom och förgyllde vår premiär! Vi hade då en hel massa erbjudanden i butiken som vi nu även erbjuder i webshoppen till er alla runtom i vårt avlånga land. Vi reserverar oss för slutförsäljning - så skynda in och fynda: http://www.brunkullan.se.BESÖK BUTIKEN I ÖSTERSUND
Vill du också besöka Brunkullan Scrap & Card i "verkligheten" och shoppa loss i vår fysiska butik? Från och med den 7 november 2007 kommer vi att ha fasta öppettider i butiken:
Onsdagar 18-20
Lördagar 12-16
Hitta hit? Vi håller till på Norra Gröngatan 9A, bakom gamla fd Mitthögskolan och huset bredvid Norra skolan.FRAKTINFO
Nu har vi fått ordning på det tekniska som rör uträkningen av frakt och detta innebär att du som kund direkt får besked om vilken frakt som tillkommer till din order. Frakten räknas efter vikt och storlek - allt enligt postens portotabell för brav och paket. Vi har en maxfrakt på 39 kr (det enda som vi undantagit och där maxfrakten ej gäller är på tex verktyget Cuttlebug och liknande produkter).

Hälsningar Lotta

Huset är på plats!

Det blev några hektiska dagar från torsdag då huset anlände på tre lastbilar hit till Ås. Monteringen förflöt välidgt bra till trots regn, snö och stormande vindar. Väder och vind ställde till det lite för snickarna men på eftermiddagen lördag var äntligen takpappen på plats. Och det mesta har vi Johan Hellsten och hans firma Hellstens bygg & montage som vi anlitat för husresningen att tacka - han var en klippa under dessa tre dagar och såg till att allt flöt på som det skulle.

Jag har fotat och filmat i massor från dessa dagar, nu har jag dock enbart lyckats ladda upp fotona från den ena kameran ... så här kommer bilder när andra våningen på huset håller på att monteras (klicka på bilderna om du vill se dom förstorade):


Huset sett från framsidan, här är det takstolar som sätts på plats.


Gaveln och lite av baksidan med alla fönster! De stora fönsterna tillhör vardagsrummet med högt i tak (ända upp till andra våningen). De två små fönstren som syns i hörnet tillhör köket (ovanför köksbänken) och de två likadana fönstren på övre plan tillhör "föräldra"sovrummet.


Huset från baksidan och här ser ni en gavel som lyfts på plats.


Från den andra sidan/gaveln av huset. I den här delen inryms två mindre rum ca 9 kvm där vi tänkt att ett kontor och såklart ett lekrum (praktiskt att ha på nedre plan) till Nils. Nu står "lilla Bettan" för och skymmer tvättstugeingången som ligger på hörnet. På övre plan så ligger två större sovrum på 14-15 kvm.

Det var några bilder från monteringen - lovar att visa några fler bara jag får ordning på den andra kameran också!

Kram Lotta

Imorgon kommer vårt efterlängtade hus

Imorgon, eller rättare sagt idag för klockan har passerat midnatt när jag skriver det här, kommer vårt efterlängtade hus! Det har varit en lång och spännande resa och mycket tid att fundera, planera och längta. Men nu är dagen med stort D äntligen här och det pirrar så i min mage att få se huset i verkligeheten - ett hus som bara existerat på pappret tidigare.

Vårt hus heter "Järlinden" och levereras av Bra Hus. Vi har fått fantastiskt stöd och support av deras lokala representant, Ingemar, här i Jämtland - utan honom hade vi nog inte tagit oss igenom allt som hör till i ett projekt av denna storlek som det faktiskt innebär att bygga sitt eget hus. Vi är i helhet mycket nöjda med Bra Hus som leverantör och hur de har bemött oss och svarat på våra frågor i smått och stort.

Tänke visa er några foton på hur p"resan" fram till nu sett ut (klicka på bilden för att se den förstorad):

Vi köpte tomten av Krokoms kommun sommaren 2006. Då hade vi inte bestämt byggstart men K började med att hugga ner alla träd som växte på tomten. Efter det så lejde vi hjälp att skala av halva tomten, sk markberedning. Detta skedde i oktober 2006.


Här är tomten när den är avtäckt. Tomten är på 6000 kvm :) och vi har avtäckt ungefär halva så jag har en rejäl trädgård att börja påta i till sommaren, eller rättare sagt så känns det som att jag har en hel park att anlägga!


Under vintern/våren 07/08 köpte vi en alldeles egen grävmaskin, en Åkerman H7 aka "lilla Betttan". K har grävt allt "under jord" på egen hand så som avlopp, el, dränering, jordvärme och underlag för grunderna (både till huset och garaget).Nu hoppar vi raskt vidare och tar en titt på K´s efterlängtade garage (tror att han längtar mer efter ett eget garage än ett eget hus :)). Garaget påbörjade vi i augusti 2007. Garaget är på 100 kvm nedre plan och ca 60 kvm på övre. Det nedre plan blir förutom bilgarage även verkstad och förråd. Övervåningen har vi någon gång i framtiden tänkt oss att inreda och göra till en liten lägenhet, kanske en ungdomslya till Nils när han blir tonåring?!Här gjuts husgrunden, och under cementen ser ni alla slingorna för golvvärmen.

Så lite drygt ett år har gått sedan vi högg ner de första tallarna på vår tomt och imorgon kommer alltså vårat hus! Och så här ser det ut:
Vi tycker att vi fått med alla de kriterier som vi ville ha både jag och K - modernt och med mycket fönster och ljusinsläpp men ändå på något vis traditionellt och inte allt för extremt "funkis". Nu ska vi ju kanske inte direkt måla huset mintgrönt så som bilden visar utan vi har nog tänkt oss en brun/begie ljust färg och vita snickerier.
Sist men inte minst så tänkte jag visa er planlösningen för huset som alltså är i två plan.

Nu ska jag gå och krypa ner och försöka sova, men tankarna surrar i huvudet så jag ska nog ta en varm dusch först och försöka varva ner!

Kram och god natt!
Lotta

RSS 2.0