Nattpysslare

Älskar mina nya clear stamps!


Inspirationen har varit minst sagt lynnig den senaste tiden - den vill inte infinna sig riktigt. Eller jo, den infinner sig när jag egentligen inte har tid att sätta mig ner och pyssla ... Och så blev det igår kväll, då slog kreativiteten till och blev sittandes uppe till efter klockan 01,00 ... phu ... var lite trött imorse, helst eftersom lillkillen dessutom vaknade och ville ha mat två gånger under natten också.

Den här stämpeln har legat i samlingarna ett litet tag. Tycker att jag snöat in på Magnolia- och hÄnglarstämplarna den senaste tiden och blev lite sugen att testa något annat och hittade då den här lilla tjejen. Sedan försitter jag inte en chans att få använda mina nya och underbara clear stamps från Autumn leaves: Flourishes v.2 by Rhonna Farrer (som jag inhandlat hos Easer).

Kortet är ett grattiskort som skall skickas till sin mottagare under mars månad!
[Papper: Bazill, Autumn leaves, Dekorationer: Brads och band Övrigt: Stämplar från Magnolia (flickan), Forma Hantverk (Hipp hipp hurra!) och clear stampls: Autumn leaves v.2]

Rosa grattiskort

Nu skall jag ta en varm dusch och sedan skynda i säng för att kanske kunna sova igen lite av det jag "tappade" i natt, ska försöka att inte hamna vid pysselbordet på väg till duschen dock ...

Mvh PysselLotta


Dopet är framflyttat

Tidsoptimister ...

Den tilltänkta helgen för dopet, denna helg, har hela tiden varit något osäker på grund av arbete plus att vi tydligen är obotliga tidsopimister också ... Så i veckan bestämde vi oss för att flytta fram dopet till den 1 april istället.


tidsoptimist

person med (alltför) optimistisk inställning beträffande tidsåtgång (för olika sysslor l. handlingar o. d.) o. möjlighet att hinna med (åtaganden o. d.).
  • Själv kallar jag mig tidsoptimist, ständigt beredd till fler åtaganden än jag klarar av. DN 16 / 5 1989 , s. 32. -- (14)

Så nu blir det till att revidera dopinbjudningarna ... men det gör inte så mycket för oj, så skönt det blev nu när vi fått mer tid att hinna det som hinnas skall så att säga :)

Mvh PysselLotta


Ett grattiskort

Hittat inspirationen igen

Har inte känt för att pyssla på ett tag, tror att allt strul med dopkorten sög musten ur mig ... Men så igår kväll så kände jag för att måla lite. Så jag stämplade upp ett motiv och färglade det och så började jag kika bland mina papper och så vips så hade jag gjort ett grattiskort. Fyndade tidigare i veckan chipboards (bokstäver av papp) för 24,00 kr hos Panduro som jag också fick tillfälle att testa.
[Papper: Bazill, 3 bugs in a rug, Dekorationer: Forever flowers, brads och 3D-lack bokstäverna samt detaljer på stämpeln, Övrigt: Stämpel från Eat cake graphics]

Grattis djur

Nu pirrar det i pysselfingrarna, lillkillen har somnat för natten så jag ska nog passa på att pyssla lite mer!

Mvh PysselLotta

Alla hjärtans dag

Tusen tack!

Tack syster för det gulliga kortet som kom med posten i dag till Nils med familj. Kortet finns att beskåda här: Life of Belit.

På väg till babysimningen fick jag och Nils dagens andra hjärtliga kort. Detta kort är från Victor och hans mor (som jag lyckats locka in i kortmakerivärlden!) - det är så otroligt gulligt att jag måste få visa upp det här:

Från Victor

Tack för fina alla hjärtans dags hälsningar, att få handgjorda kort är så roligt och så uppskattat!

Mvh PysselLotta

Inbjudan till dop

Framme vid punkt 5!

Här går det minsann INTE undan ... det känns verkligen som om tiden kan (och det gör den) flyger - TIME FLIES ... Tyckte att planeringen inför dopet kändes solid och bra på alla sätt och vis, men först idag fick jag iväg inbjudningarna. K upptäckte att jag dessutom "tappat bort" en inbjudan också. Dopet är tänkt att hållas den 25 februari, men eventuellt ska vi få flytta fram det en eller två helger. Ska prata med prästen som skall förätta dopet imorgon för att få besked. Då blir det till att ringa runt och ändra datum också ... Men, men det blir säkert bra i slutänden - huvudsaken att lille Nils får den dagen han förtjänar!

Vi har efter mycket konfereande bestämt oss för att hålla dopet väldigt "litet" - fast vi blir ett bra gäng när vi samlar våra föräldrar och släkt. Eftersom någon (?) flyller trettio senare i år så kommer det att anordnas ett kalas och det känns mer skoj att lura hit alla goda vänner till Jämtland då istället. Så härmed har jag lovat ett kalas vad det lider :)

Dopinbjudan (som vi nu eventuellt får ringa runt och korrigera) ser ut så här:
[Papper och kuvert: Panduro, Dekorationer: Silvrigt band också från Panduro, Övrigt: Stämpel från Pysselmyran]

Inbjudan dop

Nu skall jag sätta mig och komponera ihop en meny eller alternativt en buffé som vi skall bjuda på vid dopet (när det nu blir :)). Maten skall vi ta från Gunhilds Restaurang - Victors mor S beställde smörgåstårtor där till sonens dop som enligt uppgift var underbart goda! Tack S för alla ovärderliga "att-tänka-på-tips" inför dopet!

Mvh PysselLotta

Skapa kort till kortmakeriproffs ...

Grattis Anna!

Här kommer kortet som jag hållt på i ett par dagar. Med detta kort gratulerade vi här i Östersund Anna76 på hennes födelsedag (förra veckan). Kortet till  A blev något försenat dock ... bara blotta tanken på att skapa ett kort till ett kortmakeriproffs gjorde att jag fick idétorka, prestationsångest med mera till detta sviter av magsjuka och sedan en Norgeresa bidrog även till förseningen .... men så här blev det tillslut:
[Papper: Bazill, MME, Dekorationer: Forever flowers, Mulberry paper leaves, brads och 3D-lack på flickans blomstergirlang, Övrigt: Stämpel från hÄnglar&stÄnglar]

Grattis Anna

Hoppas att du fick fick en bra födelsedag med massor av tårta och presenter Anna!

Mvh PysselLotta

Åsarna IK

Blivande skidåkare?

Nils skidåkare

När vi skulle åka hem från mormor och morfar senast hade jag lyckats packa ned Nils mössa i vår resväska som jag hade (oj ... vad mycket packning det blir när man har en liten) stuvat/pressat/kilat in i bilen. Kikade då igenom lagret med mössor som fanns till buds och fann endast denna som inte var allt för stor - och visst ser han ut som en liten skidåkare redan!

Mvh PysselLotta

Hipp hipp hurra!

Grattiskort

Tre grattiskort har jag knåpat ihop sedan sist - ett har skickats till sydliga-, ett till nordliga bredgrader och ett hade sin mottagare här i Östersund. Visar två av dem här nu, det tredje är jag inte riktigt säker på om det hunnit fram till mottagaren ännu - så det håller jag på i några dagar ... :)

Grattis Anders! Du närmar dig du också :)
[Papper: Bazill, Basic grey, Dekorationer: Forever flowers, brads och 3D-lack på "hjärtana", Övrigt: Stämplar från hÄnglar&stÄnglar och Magnolia (grattis)]

Grodgrattis

Grattis My! Visst ska det bli ett hejdundrande kalas :)
[Papper: Bazill, s.e.i, Dekorationer: Brads och pappersblomma från Urban Lilly, Övrigt: Stämpel från Magnolia, Typsnitt: Text Moxie QK]

Grattis

Nu ska en magsjuk (ja ... igen) Lotta krypa ner ... god natt!

Mvh PysselLotta

Dags för dop

Planera dop

I slutet av denna månad skall vi döpa vår lille Nils och det är en hel del att planera och stå i inför denna händelse. Känner att jag inte är ute i så god tid som jag trodde och det som skall ordnas är: 1. Boka kyrka 2. Boka församlingshemmet (för mat/fika efter dopet) 3. Beställa dopklänning 4. Beställa mat (vi funderar på catering då vi har några långväga gäster som säkert behöver något "riktigt" i magen") 5. Tillverka och skicka ut inbjudningar 6. Hitta några kläder som passar till mig själv till dopdagen ... 7. Resten!

Kyrkan är bokad och församlingshemmet likaså. Och igår beställde vi en dopklänning från Floralin & Junior. Efter mycket velande fram och tillbaka över vilken vi skulle välja bestämde vi oss tillslut för "Chelsea" som kommer från Little Darlings (länk till tillverkaren):

Dopklänning

Så här beskrivs den inne på hemsidan:

"Denna otroligt vackra dopklänning, är helt i siden med broderade detaljer på ärmar, krage och vid klänningens slut. Traditionell krage i sjömansmodell som har en applicerad öglebård där små pärlemo knappar är utplacerade. Under kragen finns en stor siden rosett (som är avtagbar). Passar lika bra till pojkar och flickor.
 "

Tror att jag nu får hoppa till punkt 5 lite raskt om jag skall hinna få ut inbjudningarna innan det är för sent ...

Mvh PysselLotta

RSS 2.0